Haven er et levested – galleri

Den naturvenlige have indeholder mange forskellige elementer, som giver den naturværdi. Træer, vand og blomster, men også krat, dødt ved, sten og bar jord er grundlag for en mangfoldighed af liv og en masse oplevelser. Her er lidt inspiration.

næringsfattig + tør = artsrig
lang urteplæne
hjemmehørende planter til lokale insekter
kontinuerlig blomstring
vælg åbne blomster

Blomster er et vigtigt element i haven. Der kan ikke blive for mange blomster og helst fra forår til efterår. De vilde er bedst for insekterne.

brændestabel og etagebolig
kvashegn i stedet for hæk
urørt skovbund – poetisk CO2 lager

Dødt ved, træ som ikke er levende, er mad og bolig for en masse forskellige dyr og svampe. Det kan stables og placeres på mange forskellige måder.

vandhullet – en oase i haven
vand er afgørende for liv
mosaikguldsmed folder vinger ud
tom guldsmedelarveskelet
blå libel elsker udsigtsposter

Alle har brug for vand, vand er afgørende for liv, uanset størrelse. Vandplanter renser og ilter vandet og tiltrækker dyreliv. Vandhullet er en oase i haven og fuld af oplevelser.

plant træer til dig og andre
tusindvis af blomster til bier
haverum med lys og skygge
pil er hurtig stor og god
træer giver landskabet karakter
vintersilhuetter
bevar de gamle – fulde af liv

Træer er uundværlige. De danner ramme, væg og loft for vores haverum og giver blomster og frugt, skygge og ilt og binder CO2. Plant træer til glæde for dig og andre.

at være humlebi i havejunglen
aurora larve i buket
pindsvin – hvor bor du?
tudse – lord of the pond

At blive stille og fordybe sig i havens dyreliv er godt for sjælen. Læg dig i græsset, udforsk frø- og fugleperspektiv, for at opleve din have fra en ny side og opdage ren haveglæde.